Expert in ontslagzaken
Elke dag hulp bij ontslag

Als u werkt heeft u recht op uw loon. Dit staat in uw arbeidsovereenkomst. Als uw werkgever uw loon niet op tijd heeft uitbetaald kunt u een loonvordering indienen. U vraagt uw werkgever door middel van deze vordering om het loon waar u recht op heeft alsnog uit te betalen. Het heeft niet altijd zin om een loonvordering in te dienen. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom uw werkgever uw loon niet heeft uitbetaald. Als uw werkgever uw loon niet wil uitbetalen is dit een andere situatie dan als uw werkgever in financiële moeilijkheden zit en u daarom niet kan betalen. In het laatste geval is een loonvordering niet het meest passende middel om in te zetten.
Hieronder leggen wij u uit hoe een loonvorderingsprocedure precies werkt en wanneer u hier gebruik van kunt maken. Voor vragen over uw persoonlijke situatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs via telefoonnummer 088-1881220.

Loonvorderingsbrief

Met het sturen van een loonvorderingsbrief vraagt u uw werkgever om uw loon alsnog uit te betalen. Wij raden u aan om niet te lang te wachten met het versturen van een loonvorderingsbrief. Na vijf jaar verjaart uw recht op uw loon namelijk. Als u na deze tijd loonvordering probeert te krijgen, zal u hier geen recht meer op hebben omdat er sprake is van verjaring.
Het is begrijpelijk dat u het lastig vind om de loonvorderingsbrief te schrijven. Misschien weet u niet precies hoe u de brief moet formuleren of welke informatie er in de brief moet staan. Onze adviseurs staan dagelijks voor u klaar! U kunt altijd contact opnemen als u op zoek bent naar hulp bij het schrijven van uw loonvorderingsbrief!

Situaties waarin u loonvordering kunt indienen

Bij ziekte is een werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Als u ziek bent en uw werkgever uw loon niet meer wil betalen is een loonvordering een goede oplossing. Als u geschorst bent of op non-actief bent gesteld kunt u ook een loonvorderingsbrief versturen. Bij een schorsing is uw werkgever namelijk verplicht uw loon door te betalen.
Als er sprake is van een arbeidsconflict kan een loonvorderingsprocedure ook het juiste middel zijn om in te zetten. In deze situatie wordt er gekeken wie de schuldige is van het arbeidsconflict en of u voldoende meewerkt om het conflict op te lossen. Omdat dit een erg lastige situatie is, kunt u uw persoonlijke situatie het beste voorleggen aan een deskundige. U kunt 7 dagen per week contact opnemen met onze specialiseren via 088-1881220.

beëindigingsovereenkomst

Elke dag hulp bij ontslag
Jarenlange ervaring
Gratis telefonisch advies
Ervaren in ontslagzaken
Hulp bij ontslag expert

“Vergroot uw slagingskans door advies van een expert te vragen”

Hulp bij Loonvordering

  1. Betaalt uw werkgever uw loon niet meer? Wij kunnen u helpen met het indienen van loonvordering. U kunt dagelijks contact opnemen met onze experts via het telefoonnummer 088-1881220.
  2. Eén van onze ervaren adviseurs bespreekt samen met u alle belangrijke onderwerpen die opgenomen moeten zijn in uw loonvorderingsbrief.
  3. Als wij alle informatie van u ontvangen hebben zullen wij contact opnemen met een jurist bij u in de buurt. Als u verdere vragen heeft kunt u ons 7 dagen per week bereiken.

Verzoek eindafrekening bij ontslag

Als u ontslagen bent is uw werkgever verplicht om een eindafrekening te maken. In deze eindafrekening staat het loon waar u nog recht op heeft. Verder staan uw openstaande vakantiedagen, uw vakantiegeld en uw opgebouwde eindejaarsuitkering op de eindafrekening. Als uw werkgever geen eindafrekening heeft gemaakt na uw ontslag kunnen wij u verder helpen. Wij bespreken de wettelijke regels met u en uw mogelijkheden om een verzoek tot eindafrekening in te dienen. Onze medewerkers kunnen u stap voor stap uitleggen hoe u tot het beste resultaat komt!

Loonvordering met advocaat

Een loonvordering loopt via de kantonrechter. U heeft hier geen advocaat voor nodig, dit is niet verplicht. U en uw werkgever mogen zichzelf vertegenwoordigen. Omdat de meeste mensen niet over juridische kennis beschikken raden wij u toch meestal aan om een jurist in te schakelen. Als u een loonvordering indient moet u een dagvaarding maken. Als u een goede jurist heeft verhoogt dit de kans dat uw loonvordering slaagt. Onze adviseurs kunnen u in contact brengen met een gespecialiseerde jurist bij u in de buurt via 088-1881220.

Wettelijke verhoging en wettelijke rente

U kunt behalve uw loon ook aanspraak maken op de wettelijke verhoging en de wettelijke rente. Dit is een soort boete voor uw werkgever omdat hij uw loon te laat heeft betaald. De wettelijke verhoging geldt vanaf de vierde dag dat uw werkgever te laat is met het betalen. Voor de vierde tot en met de achtste werkdag geldt een verhoging van 5% van uw brutoloon. Voor de dagen na de achtste dag geldt een verhoging van 1% per dag. De maximum verhoging is 50% van uw brutoloon. Met deze cijfers kunt u de wettelijke verhoging loonvordering berekenen. Als u dit te ingewikkeld vindt kunt u altijd contact opnemen via 088-1881220. U moet er rekening mee houden dat rechters deze verhoging kunnen verlagen, in de praktijk gebeurt dit vaak. U heeft ook recht op de wettelijke rente. Deze rente is 2% sinds 1 januari 2015. Wij raden u aan om zowel de wettelijke verhoging en de wettelijke rente mee te nemen als u loonvordering indient.

Contact opnemen?

7 dagen per week bereikbaar voor advies bij ontslag. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

Expert in ontslagzaken
Elke dag hulp bij ontslag
Jarenlange ervaring