Expert in ontslagzaken
Elke dag hulp bij ontslag
Eén van de meest gebruikte manieren van ontslag is beëindiging van de arbeidsovereenkomst in overleg. Er wordt dan een schriftelijke overeenkomst opgesteld. In deze beëindigingsovereenkomst staan de afspraken tussen u en uw werkgever over de beëindiging van uw dienstverband. Deze overeenkomst wordt ook wel ontslagregeling of vaststellingsovereenkomst genoemd.

Als u en uw werkgever de beëindigingsovereenkomst hebben ondertekend is hij rechtsgeldig. Na het ondertekenen van de overeenkomst heeft u nog twee weken bedenktijd, na deze tijd staan de gemaakte afspraken vast. Het is daarom erg belangrijk dat u tijdig advies vraagt over uw ontslag. U kunt 7 dagen per week contact opnemen met onze deskundige adviseurs over uw beëindigingsovereenkomst via telefoonnummer 088-1881220.

De beëindigingsovereenkomst controleren

Het is erg belangrijk dat u de overeenkomst goed controleert voordat u hem ondertekent. Als de overeenkomst niet de juiste afspraken bevat, kan dit namelijk nadelige gevolgen voor u hebben. Er kan bijvoorbeeld geen transitievergoeding zijn opgenomen in de overeenkomst. Het kan ook het geval zijn dat u geen recht heeft op een WW-uitkering omdat u akkoord bent gegaan met uw ontslag. U kunt de overeenkomst daarom het beste laten nakijken door een specialist. Zo bent u er zeker van dat u krijgt waar u recht op heeft. Wilt u de beëindigingsovereenkomst niet tekenen? Ook daar kunnen onze medewerkers u bij helpen! U kunt 7 dagen per week contact opnemen met onze adviseurs via 088-1881220.

Inhoud van de beëindigingsovereenkomst

Het is belangrijk dat alle juiste gegevens en afspraken in de overeenkomst zijn opgenomen. Ten eerste moeten uw persoonsgegevens en de reden van het ontslag erin staan. Het gaat dan om de gegevens van u en uw werkgever. Zoals de adressen van en uw werkgever, uw functie, salaris en de startdatum van uw contract. U moet erop letten dat de reden van uw ontslag neutraal is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij beëindigingsovereenkomst bedrijfseconomische redenen. Als u ontslagen wordt vanwege bedrijfseconomische redenen heeft u recht op WW bij beëindigingsovereenkomst. Dit komt omdat het ontslag neutraal is. Verder moet u erop letten dat de einddatum van het contract en de ontslagvergoeding in het document staan.

beëindigingsovereenkomst

Elke dag hulp bij ontslag
Jarenlange ervaring
Gratis telefonisch advies
Ervaren in ontslagzaken
Hulp bij ontslag expert

“Laat uw beëindigingsovereenkomst altijd controleren”

Hulp bij Vaststellingsovereenkomst

  1. Wil uw werkgever dat u een beëindigingsovereenkomst ondertekent? Er zijn meerdere zaken waar u rekening mee moet houden voordat u dit document ondertekent. Voor advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs via het telefoonnummer 088-1881220.
  2. Eén van onze ervaren adviseurs bespreekt samen met u alle belangrijke onderwerpen die opgenomen moeten zijn in de beëindigingsovereenkomst.
  3. Als wij alle informatie van u ontvangen hebben zullen wij contact opnemen met een jurist bij u in de buurt. Als u verdere vragen heeft kunt u ons 7 dagen per week bereiken.

Overige afspraken

Verder zijn er nog een aantal onderwerpen die vaak in de beëindigingsovereenkomst werknemer zijn opgenomen. Hieronder bespreken veelvoorkomende afspraken:

  • Afspraken over vrijstelling van werk tot het einde van de arbeidsovereenkomst.
  • Regels over het concurrentiebeding of relatiebeding na beëindiging van de arbeidsovereenkomst.
  • Afspraken over de uitbetaling van de opgespaarde vakantiedagen of over het vervallen van de vakantiedagen in verband met vrijstelling van werk.
  • Afspraken over het inleveren van bedrijfseigendommen.
  • Verrekening of terugbetaling van studie- en opleidingskosten.
  • Er wordt vaak afgesproken dat u en uw werkgever elkaar finale kwijting verlenen als aan alle afspraken is voldaan. Dit betekent dat u niets meer van elkaar kunt vorderen. Het is in dit geval belangrijk om ervoor te zorgen dat alle afspraken volledig en compleet zijn. Wij kunnen u hiermee helpen!

Transitievergoeding

In het algemeen hebben alle werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn recht op een transitievergoeding bij ontslag. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal gemaakte dienstjaren. Verder wordt er bij het bepalen van de vergoeding ook rekening gehouden met de financiële situatie binnen het bedrijf en met uw leeftijd. Als u vragen heeft over beëindigingsovereenkomst transitievergoeding kunt u dagelijks contact opnemen met onze specialisten via 088-1881220.

Ziekte en zwangerschap

Wij raden u over het algemeen niet aan om een beëindigingsovereenkomst bij ziekte te tekenen. Vooral niet als u na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst nog verwacht ziek te zijn. Als u een Ziektewetuitkering bij het UWV aanvraagt, zal het UWV hier niet akkoord mee gaan als uw contract is beëindigd via een beëindigingsovereenkomst. Door de beëindiging van uw contract via de kantonrechter te laten verlopen, kunt u ervoor zorgen dat u wel recht heeft op een Ziektewetuitkering. Als u verwacht dat u hersteld bent op de datum waarop uw contract eindigt, zijn er mogelijkheden om een beëindigingsovereenkomst te sluiten waarbij u recht heeft op een WW-uitkering. Dit is ook het geval bij een beëindigingsovereenkomst bij zwangerschap. Wilt u informatie over een beëindigingsovereenkomst recht op WW of over het beëindigen van uw contract bij ziekte? Onze adviseurs kunnen u in deze situaties adviseren over de beste manier van handelen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

 

Contact opnemen?

7 dagen per week bereikbaar voor advies bij ontslag. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

Expert in ontslagzaken
Elke dag hulp bij ontslag
Jarenlange ervaring